Внутрішні конфлікти між різними підрозділами російських військ справді існують. РФ близька до того, щоб фрагментувати свої силові структури.

Як заявив колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун в коментарі "РБК-Україна", голова ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин на даний момент працює над "зароблянням політичних балів" за рахунок того, що показує неспроможність російської армії виконувати ті чи інші зобов'язання.

"Пригожин зараз розуміє, що він на фронті нічого не може спіймати. Він фактично виводить свої підрозділи в тил. Намагається їх переформатувати, підготувати, вилікувати і якось доповнити й готуватися до внутрішніх конфліктів. Тому що зовнішні його не цікавлять", - заявив Ягун.

Відео дня

Голова "вагнерівців" за рахунок "взяття" Бахмута просував себе на політичній арені, а коли наступ російських сил перейшов в оборону, то звинувачував підрозділ регулярної російської армії.

"Пригожин вже залишився в російській історіографії як людина, яка "взяла" місто Бахмут. А хтось його "втратив". І на цьому фоні ЗС РФ болісно спостерігати історію про нібито взяття "вагнерівцями" в полон командира 72-ї бригади. Тим більше це та бригада, яка мала б замінити ПВК на окремих ділянках. Як з'ясувалося – ні ділянки не підготовлені, ні бійці. Вони почали тікати в перші дні. Все це відповідає дійсності", - наголошує Ягун.

Колишній заступник голови СБУ підкреслив, що вищевказані факти говорять про реальну наявність конфліктів між регулярною армією РФ та підопічними Пригожина.

дороги "вагнерівцям" справді мінували. А чому мінують? Бо це правда про загородзагони в окупантів. Вони здійснюють перекриття шляхів відступу в першу чергу для своїх, щоб ті не втекли. Тому все йде по їхньому "плану", до фрагментації російських силових структур і самої Росії", - підсумував співрозмовник.

Конфлікт між головою ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожином і МО РФ

2 червня Пригожину виступив із заявою, що нібито вивів майже 99% "вагнерівців" з міста Бахмут. Згідно із заявою терориста, звільнені позиції зайняли солдати Міністерства оборони Росії.

За його словами, вони виявили, що шляхи були заміновані зарядами так званих "Змій Гориничів" і протитанкових мін. Він переконаний, що таким чином хотіли "гаряче" зустріти членів ПВК "Вагнер".

Вас також можуть зацікавити новини: