Гіркін прогнозує захоплення Москви бойовиками "Вагнера" / скріншот

Ватажок "Групи Вагнера" Євген Пригожин пообіцяв "захистити" Бєлгородську область від повстанців з РДК, якщо цього не зробить російська армія. Колишній польовий командир "ДНР" Ігор Гіркін вважає, що після Бєлгорода найманці відправляться "захищати" Москву від безпілотників.

"Очікувати запрошення і питати дозволу ми не будемо. Єдине, вимагатимемо боєприпаси, без них марно приходити", – заявив днями ватажок "Вагнера".

Гіркін, у якого вже кілька місяців триває заочний конфлікт з Пригожиним, висміяв і найманців, і російське Міноборони. Колишній польовий командир терористів недвозначно натякнув, що незабаром Пригожин спробує силою повалити владу Путіна, якщо йому дозволять самодіяльність в Бєлгородській області. 

Відео дня

"Так, прям бачу-як Корпуси "Вагнера" колонами рушили в Білгородську область, ігноруючи розпорядження МО РФ. По дорозі захоплюючи склади зі снарядами (адже без них "безполезно приходити"). А там можна буде і на Москву махнути – щоб захистити її від нальотів БПЛА. На Грозний Пригожин вирішив поки не ходити – там можуть не зрозуміти і не оцінити завзяття "захисника", – пише Гіркін.

Реакція Пригожина на ситуацію в Бєлгородській області

Минулого тижня Пригожин заявив про практично повний вихід найманців "групи Вагнера" з Бахмута. Тепер його приватна армія виявилася вільна від участі в бойових діях на передовій.

На тлі постійних атак російських повстанців у Бєлгородській області Пригожин пригрозив перекинути туди своїх найманців, причому не питаючи дозволу військового командування РФ. Після того, як повстанці запропонували Бєлгородському губернатору зустріч, на якій йому передадуть полонених солдатів російської армії, Пригожин зголосився відправити на зустріч свого представника, якщо губернатор не з'явиться.

Вас також можуть зацікавити новини: