Пригожин заявив про "відкат" фронту до кордонів РФ у разі поразки під Бахмутом

За словами ватажка найманців, якщо ПВК "Вагнера" доведеться відступити від міста, то ЗСУ продавлять фронт до російських кордонів.

Відступ ПВК "Вагнера" від Бахмута призведе до того, що фронт посиплеться. ЗСУ перейдуть у наступ і вийдуть на кордони з Російською Федерацією.

Таку заяву у свіжому відеозверненні зробив ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин. Він сказав: "Якщо ПВК "Вагнера" зараз відкочується [від Бахмута], то в історії відбувається наступна ситуація. Зрозуміло, що фронт посиплеться — посиплеться до російських кордонів, може бути, і далі. Загалом, ситуація буде несолодка для взагалі всіх формувань воєнізованих, які захищають інтереси Росії".

Пригожин вважає, що в разі відходу "вагнерівців" від Бахмута спрацює "ефект пружини". В результаті ЗСУ зможуть увійти на територію так званої "ЛНР", звільнити Луганськ та інші населені пункти.

Після цього, як вважає ватажок найманців, українські захисники повернуть Крим і вийдуть на територію Росії. А влада РФ звинувачуватиме в провалі саме ПВК "Вагнера", яка "не змогла домовитися" і відступила. На думку Пригожина, саме з цієї причини Міноборони Росії не дає бойовикам боєприпасів.

ПВК "Вагнера" під Бахмутом: що відомо

Після початку вербування зеків "вагнерівці" почали закидати живою силою позиції ЗСУ. Штурмові групи ув'язнених діяли і в районі незламної східної "фортеці", про що розповідали українські захисники.

Однак в останні місяці під Бахмутом почали діяти професійні найманці з ПВК "Вагнера". Цю інформацію в кінці лютого підтвердив командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

У Міністерстві оборони України повідомили, що Росія змушена проводити ротацію "вагнерівців" під Бахмутом, тому що багато підрозділів найманців були знищені українськими захисники.

Як повідомили полонені бойовики, в ПВК дійсно працювала практика "обнулення". Членів приватної військової компанії могли стратити за відмову йти в наступ або певні проступки. Але на тлі втрат від цієї практики відмовилися.

Вас також можуть зацікавити новини: