Пригожин вербує ув'язнених на війну в Україні / фото Коммерсантъ

Ув'язнених з Росії, які погодилися брати участь у війні проти України, звільнили таємним указом ще до того, як вивезли з колоній.

Правозахисниця і член РПЛ Єва Меркачова заявила РИА Новости, що, за словами родичів ув'язнених, які пізніше вирушили на війну, їм видали документи про звільнення ще до відправки в Україну. Самі укази нібито були закриті через державну таємницю.

"У мене немає указів самих, але я говорила з близькими цих людей, які були першими звільнені. Вони всі запевняють, що на руках у них документи, підписані… початком липня – 5 липня. І вивезли відповідно цього ж дня чи наступного… Відповідно, цих людей звільнили ще п'ятого числа", - розповіла Меркачова.

Відео дня

Завербовані Пригожиним ув'язнені на війні в Україні: подробиці

Півроку тому ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин особисто їздив до російських колоній вербувати зеків на війну проти України. Частина з них погодилася. Ув'язнених кидають на передову фактично без підготовки.

 "Зеків" навмисне відправляють у бій без харчування. Таке рішення обумовлено чітким усвідомленням того, що ув'язнені довго на війні не живуть.

Нещодавно Пригожин засвітився на "складі" з ліквідованими найманцями, що в РФ подали як вшанування пам'яті "героїв".

Вас також можуть зацікавити новини: