Експерт розкрив нові подробиці про проблеми РФ зі зброєю / фото ua.depositphotos.com

Через проблеми з артилерією Росія стала відправляти на війну в Україну старі гаубиці Д-1, які випускалися з 1943 по 1949 роки. Найновішій з них – 73 роки.

Як розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, цей факт "говорить не просто багато про що, а практично про весь той ка***ець, що у росіян зараз відбувається на ниві розконсервації".

"Як думаєте, який знос стволу у цих гаубиць і наскільки він монолітний? Так, пустозвони воєнкори говорять про якесь там сталінське якість... Не їм же стріляти з цього брухту з надією, що йому ствол не порве", – зазначив експерт.

Відео дня

За його інформацією, всього було випущено трохи більше 2800 гаубиць Д-1, але в Росії їх на зберіганні залишалося близько 700:

"Причому не всі вони були в змозі бути приведеними в боєздатність, а тому фактична чисельність ресурсу менше".

Проблеми зі зброєю у Росії

У головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що Росії мінімум на три роки вистачить ракет для нанесення ударів по території України

За словами військового експерта Олександра Коваленка, на даний момент РФ через санкції не може виробляти ракети, зокрема, ракети Х-47М "Кинджал". У складі цих ракет є понад 130 іноземних комплектуючих.