Коваленко пояснив ситуацію на Південному фронті / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Українська армія проходить вже другу лінію оборони російських окупантів. Йдеться про перший рубіж між Новопрокоповкою та Вербовим.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що ЗСУ скоро можуть почати рух у напрямку Токмака. Відзначається, що Роботіне вже звільнено, а воно знаходиться на кордоні між першою і другою лінією оборони росіян.

"У росіян поки немає можливості якось сковувати наше просування. Хоча вони зараз зайняті дуже цікавим процесом: вони намагаються не стільки по фронту наступу Сил оборони України концентрувати свої сили і засоби, скільки по флангах. Вони намагаються сковувати наші дії по флангах", – пояснив Коваленко в коментарі ТСН.

Відео дня

Він уточнив, що мова йде про Новопрокопку, Солодку балку, Ільченкове, Вербове та Очеретувате.

"Але чи вдасться це їм, у мене є сумніви. Отже, не виключаю, що вже у вересні ми вийдемо на 0408 (автомобільний шлях Т 0408 – УНІАН) за основними селами-перешкодами та направимо основний наш рух вже на Токмак", – підсумував експерт.

Прорив лінії оборони росіян - що відомо

29 серпня речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що у ВСУ є успіхи в напрямку Вербового.

31 серпня видання The Telegraph повідомило, що військовослужбовці 82-ї десантно-штурмової бригади просунулися на західну околицю села Вербове в Запорізькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: