"Прорив другої лінії оборони": експерт пояснив ситуацію на південному фронті

Олександр Коваленко зазначив, що окупанти намагаються сковувати наше просування.

Українська армія проходить вже другу лінію оборони російських окупантів. Йдеться про перший рубіж між Новопрокоповкою та Вербовим.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що ЗСУ скоро можуть почати рух у напрямку Токмака. Відзначається, що Роботіне вже звільнено, а воно знаходиться на кордоні між першою і другою лінією оборони росіян.

"У росіян поки немає можливості якось сковувати наше просування. Хоча вони зараз зайняті дуже цікавим процесом: вони намагаються не стільки по фронту наступу Сил оборони України концентрувати свої сили і засоби, скільки по флангах. Вони намагаються сковувати наші дії по флангах", – пояснив Коваленко в коментарі ТСН.

Він уточнив, що мова йде про Новопрокопку, Солодку балку, Ільченкове, Вербове та Очеретувате.

"Але чи вдасться це їм, у мене є сумніви. Отже, не виключаю, що вже у вересні ми вийдемо на 0408 (автомобільний шлях Т 0408 – УНІАН) за основними селами-перешкодами та направимо основний наш рух вже на Токмак", – підсумував експерт.

Прорив лінії оборони росіян - що відомо

29 серпня речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що у ВСУ є успіхи в напрямку Вербового.

31 серпня видання The Telegraph повідомило, що військовослужбовці 82-ї десантно-штурмової бригади просунулися на західну околицю села Вербове в Запорізькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: