Коваленко впевнений, що ЗСУ утримають Авдіївку щонайменше до січня / колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, кадр з відео

Розвиток ситуації на Авдіївському напрямку говорить про те, що російська армія не має шансів захопити місто до Нового року, на що так сподіваються в Кремлі. Таку думку висловив воєнний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, бої на цьому напрямку зберігають досить високу інтенсивність, але тепер противник використовує переважно піхоту без суттєвої підтримки бронетехніки. Значущого успіху це не дає, і ключові висоти залишаються за ЗСУ. На деяких ділянках противник навіть відступає.

"Це все вказує на те, що до спілкування Путіна зі ЗМІ і народомасою, а так само під Новий рік і його зверненню до споживачів інформаційного фаст-фуду, оточити Авдіївку, тими силами, що задіяні, не вдасться", – підкреслює Коваленко.

Відео дня

Воєнний оглядач зазначає, що для "прискорення процесу" командування російської армії спробує пустити в хід на цьому напрямку нові армійські з'єднання. Але це породжує питання - де росіяни братимуть сили, коли до січня ці резерви закінчаться.

Битва за Авдіївку - останні новини

Як писав УНІАН, запеклий штурм Авдіївки, найімовірніше, є спробою Кремля порадувати росіян видимим "успіхом" на фронті і в такій обстановці оголосити, що Путін вп'яте має намір балотуватися на пост президента. Наприклад, саме так на причини битви за Авдіївку дивиться президент України Володимир Зеленський.

Як розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, напередодні росіяни значно знизили інтенсивність штурмових дій під Авдіївкою через важкі втрати, понесені в попередні дні.

Вас також можуть зацікавити новини: