Путін дав обіцянку Ердогану щодо війни / фото REUTERS

Російський президент Володимир Путін запевнив турецького колегу Реджепа Тайїпа Ердогана у тому, що не планує застосовувати ядерну зброю.

Речник турецького лідера Ібрагім Калин, якого цитує агентство Анадолу, розповів, що обидва президенти ведуть переговори з минулого року. Ердоган вмовляє Путіну "якнайбільше знизити ескалацію".

За словами спікера, наразі "жодна зі сторін не схожа на переможця у війні" через відсутність просувань на фронті.

Відео дня

Калин додав, що Туреччина знову закликала Росію та Україну повернутися до переговорів, "додавши ймовірність збільшення кількості жертв та втрати території за цей час".

Роль Ердогана у війні в Україні

Турецький президент Ердоган вже не раз пропонував стати посередником в українсько-російських переговорах, а також регулярно закликає до дипломатичного завершення війни.

Зокрема, політик регулярно проводить телефонні розмови з Путіним з цього питання. Під час однієї з останніх розмов, яка відбулася 7 жовтня, Ердоган спробував переконати Путіна, що закінчення війни в інтересах усіх сторін.

Турецький президент, серед іншого, допоміг провести масштабний обмін полоненими між Україною і РФ. Після цього він пообіцяв продовжувати "телефонну дипломатію" з метою завершення війни.

Вас також можуть зацікавити новини: