Олександр Коваленко оцінив ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка та Віталія Барабаша (Telegram)

Авдіївка залишається однією з найгарячіших ділянок на фронті. Окупанти намагалися прорвати оборону українських захисників і зачепитися за кілька вулиць, розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

В інтерв'ю "Фокусу" він зазначив, що зараз ворог намагається зайти на так званий "Дев'ятий квартал" через вулиці Соборну, Спортивну на Чернишевського. За його словами, ці вулиці примикають до траси 05-05, яка і веде на "Дев'ятий квартал", де розташовані багатоповерхівки. Забудова може вважатися своєрідними висотами – з них краще як вести обстріли, так і оборонятися. 

Якщо ж росіяни не зможуть захопити ці багатоповерхівки, міські бої для окупантів будуть не такими ефективними, каже Коваленко. Росіяни зосередилися саме на міських боях, скоротивши спроби оточити угруповання ЗСУ в польових умовах. 

Відео дня

На цей момент у росіян є три напрямки по міських боях. Це Авдіївський коксохім на півночі, піщаний кар'єр на сході і приватний сектор на півдні. 

"Уявіть собі рівень боєздатності російської армії, коли тепер сам Путін своїм громадянам перераховує кількість захоплених будинків у місті розміром 29 квадратних кілометрів, що менше за Бахмут. При цьому під Авдіївкою угруповання ворога трохи більше того, що наступало на Київ, і становить 45 000 бійців", – наголосив Коваленко, додавши, що це свідчить про всі можливості ворожої армії. 

Експерт прогнозує, що основні спроби по захопленню Авдіївки окупанти активізують в лютому. Однак, враховуючи брак техніки, "у ворога будуть просто величезні втрати". 

Бої за Авдіївку: це варто знати

Вже кілька місяців Авдіївський напрямок є одним з найгарячіших на фронті. У вечірньому зведенні за 5 лютого Генштаб ЗСУ зазначив, що там українськими захисниками було 38 атак, при тому, що всього на передовій сталося 105 бойових зіткнень

Вдень 5 лютого голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш підкреслив, що вуличних боїв там немає. Російські окупанти зайшли в кілька будинків дачного масиву поблизу міста.

Вас також можуть зацікавити новини: