Жданов переконаний, що РФ не дасть "вагнерівцям" піти з Бахмута / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що попри заяви ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про вихід з Бахмута 25 травня, "вагнерівці" піти не зможуть. Їм не дадуть вийти з міста через конфлікт Пригожина з російським військовим керівництвом.

"Ми проводимо успішні контратаки, маємо успіх, розвиваємо його на фалангах на північ та південь від Бахмута. До речі, південний виступ вже зрізаний повністю біля Бахмута. Там є загроза оточення регулярної російської армії. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала, що вже є загроза оточення Бахмута з боку Збройних сил України. Тут і криється пояснення, чому Пригожин так поспішає вивести залишки своєї армії", – пояснив експерт у своєму ефірі на YouTube.

Жданов переконаний, що російський Генштаб та Міноборони РФ не дозволять ПВК "Вагнер" вийти з Бахмута. Зокрема, цього не допустить керівник Генштабу Валерій Герасимов.

Відео дня

"З російського військового керівництва ніхто не випустить "вагнерівців". Вони там помиратимуть до останнього. Їхні сили закінчуються. Просуватись далі у приватний сектор і в бік промислових об’єктів, які ми контролюємо, вони не будуть. В них навряд чи вистачить сил на це. Посилювати їх у самому Бахмуті російська армія особливо не буде, адже у Генштабу, у Герасимова виникли проблеми на північ та південь від Бахмута. Зараз всі сили та всі резерви будуть, швидше за все, кинуті на оборону цього міста", – наголосив він.

Вихід "вагнерівців" з Бахмута

20 травня Євген Пригожин заявив, що його найманці "захопили" Бахмут Донецької області. Тоді він зазначив, що "вагнерівці" будуть в місті до 25 травня, після чого вийдуть.

Заяву "кухаря Путіна" прокоментував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. За його словами, угруповання ПВК "Вагнер" по суті було розбито на Бахмутському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: