Череватий прокоментував заяву Пригожина про відхід з Бахмута / скріншот

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий прокоментував заяву власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про нібито "захоплення" Бахмута та виведення "вагнерівців" з міста-фортеці після 25 травня. За його словами, угруповання "Вагнер" по суті було розбито.

Як зазначив Череватий в коментарі "Вільному радіо", в місті тривають бої. Українські військові "фактично витріпали" дуже потужне угруповання Пригожина. Воно близьке до знищення. 

"Ви ж розумієте, що він каже, що буде виводити свої війська і він взяв Бахмут. Тільки для цього це і говориться. "Пацан сказав – пацан зробив", а далі робіть що хочете – мене головне відпустіть. Піджавши хвіст (тікає – ред), бо втратив найкращі свої кадри. По суті, його угруповування "Вагнер" розбите", – наголосив речник Східного угруповання військ. 

Відео дня

Заяви Пригожина про "взяття" Бахмута

20 травня власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці "захопили" Бахмут Донецької області. Він також додав, що "вагнерівці" будуть там до 25 травня.

Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр заявила, що ця заява Пригожина не відповідає дійсності: у Бахмуті все ще точаться важкі бої. Вона зазначила, що українські воїни контролюють деякі промислові та інфраструктурні обʼєкти цього району, а також приватний сектор.

На брехню Пригожина вказав і військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, в цій заяві власника ПВК "Вагнер" є певні нестиковки. Якщо Пригожин рапортував про "взяття" Бахмута, то мав би зняти подібне відео в районі "літачка", вважає експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: