Вагнерівці - це частина військової машини РФ, вважає Пентагон / Emerging Europe

Незаконне збройне угруповання, відоме як "ПВК Вагнера", не є незалежною структурою, оскільки Кремль її повністю контролює. Про це заявила речник Міністерства оборони США Лора Купер.

Вона зазначила, що взаємодія підрозділів "вагнерівців" з регулярними частинами Збройних сил РФ – це "не традиційні відносини" окремих структур всередині однієї армії. 

"Але в той же час, знаєте, Вагнер не є повністю незалежною організацією, він, безумовно, діє як частина загального російського військового вторгнення в Україну, за підтримки і керівництва кремлівських лідерів", – заявила Купер.

Відео дня

Спікер Пентагону зазначила, що Кремль дозволяє "групі Вагнера" вербувати ув'язнених для подальшої відправки на фронт в Україні. За словами Купер, між "групою Вагнера" і російською державою існують "симбіотичні відносини" і координація дій.

Війна в Україні: участь "вагнерівців"

Бойовики так званої "ПВК Вагнера" беруть участь у війні проти України ще з 2014 року, в чому зізнався власник "вагнерівців" олігарх Євген Пригожин.

Якщо в минулі роки лави угруповання поповнювалися за рахунок звичайних найманців, в першу чергу з числа колишніх військових РФ і бойовиків "ЛДНР", то в 2022 році Пригожин почав масово вербувати російських в'язнів із тюрем.

На фронті в Україні "вагнерівці" задіяні в основному на Бахмутському напрямку, де вони несуть величезні втрати у багатомісячних безуспішних спробах захопити місто.

Вас також можуть зацікавити новини: