Маломуж заявив, що нові атаки РФ по Україні будуть комбінованими / колаж УНІАН, фото УНІАН, REUTERS

Наступні атаки РФ по Україні можуть мати комбінований характер, ворог застосовуватиме не лише накопичені ракети "Калібр". Таку думку висловив генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Стратегія Росії в терористичній діяльності – це комплексний підхід. Вони зазвичай б'ють і балістикою, і крилатими ракетами, і "Шахедами". У запасі, дійсно, є і "Калібри". Але, я вважаю, що удари будуть не тільки "Калібрами", тому що ми маємо досвід у їх знищенні", – сказав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Генерал прогнозує, що наступні атаки Росії по Україні матимуть комбінований характер. Зокрема, так ворог хоче обійти українську систему протиповітряної оборони.

Відео дня

"Будуть запускати всі види. У них ще, на жаль, є достатньо і крилатих, і балістичних ракет наземного базування, і морського базування, відповідно, "Калібрів" і дронів. Тому спокою, на жаль, не буде", – вважає Маломуж.

На його думку, росіяни битимуть по інфраструктурі. Насамперед, ціллю будуть об'єкти енергетики.

"Вони хочуть позбавити нас не тільки електроенергії, а й пригнічити дух людей, щоб люди страждали. Росія вважає, що під тиском якогось страху, морального занепаду, українці звернуться до влади виходити на переговори на російських умовах. І вони до цього вже готують майданчики", – додав Маломуж.

Росія накопичила ракети "Калібр"

Російські окупанти накопичували крилаті ракети "Калібр". Існує ймовірність, що скоро противник знову почне застосовувати їх для ударів по Україні, заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. За його словами, окупанти не застосовували "Калібри", оскільки вони менш ефективні, ніж ракети Х-101.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко каже, що Росія могла накопичити понад 300 ракет "Калібр". Він зазначив, що в середньому за день військово-промисловий комплекс РФ здатний видавати 1-1,5 ракети "Калібр" на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: