Росія здатна виробляти ракети / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов визнав, що прогнози наприкінці минулого року про те, що у Росії ось-ось закінчаться ракети, ґрунтувалися на недостовірній інформації і у підсумку виявилися помилковими.

"Таке враження створювалося наприкінці року за тими даними, які були опубліковані. Потім наше управління розвідки їх підкоригувало і сказало, що РФ навіть в умовах санкцій та економічної ситуації, на жаль, може забезпечити себе 50-60 ракетами на місяць. Це в основному крилаті ракети. Хоча і балістику вони теж можуть робити, - заявив він. - На жаль, вони накопичують ракети".

За його словами, росіяни здатні виготовляти ракети "Іскандер" і "Кинджал".

Відео дня

Також Жданов нагадав, що у Росії залишилося ще дуже багато ракет Х-22: "Це теж аеробалістична ракета, хоча її і відносять до крилатих. Але вона йде балістичною траєкторією. Вона сама неточна, але їх залишилося дуже багато. І паливо до них є".

Скільки ракет у Росії - актуальне

За словами оглядача Олександра Коваленка, Росія вже витратила весь боєкомплект, який збирала в період з 9 березня по 28 квітня: "Реалізовувати масовані ракетні удари, кількісно більше 50 одиниць, російські війська найближчим часом не зможуть. Тільки якщо візьме паузу в 2-3 тижні і накопичать необхідний боєкомплект".

Військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман зазначав, що у Росії залишилося близько 15% ракет від тієї кількості, які були на початку повномасштабного вторгнення.