В окупантів залишається ще до сотні ракет Х-22, зазначив Киричевський / фото Міноборони РФ

Російські окупаційні війська почали частіше завдавати ракетних ударів по Україні, хоча і не в таких масштабах, як раніше. Експерт видання Defence Express Іван Киричевський вважає, що росіяни попри все намагаються знищити український народ, але вже не мають великої кількості ракет.

В ефірі "24 каналу" він наголосив, що окупанти не ставлять собі мету продемонструвати свій потенціал. За його словами, ворог застосовує усі сили та засоби для того, щоб знищити український народ, інфраструктуру та потенціал України. 

"Інших варіантів тут немає. Навряд чи росіяни намагаються продемонструвати своїй внутрішній публіці, які вони сильні і тому подібне. Судячи з усього, це не має якогось суттєвого впливу на росіян", – додав він.

Відео дня

Киричевський наголошує, що запас крилатих та надзвукових ракет у росіян зараз значно менший, ніж на початку вторгнення в Україну:  до 400 одиниць дозвукових ракет та приблизно до 100 одиниць крилатих ракет Х-22.

"Вони нічого не змінили і рухаються тим самим курсом, який вони розпочали 24 лютого 2022 року. Всіма доступними силами та засобами зменшувати наш потенціал та знищувати інфраструктуру України", – резюмував експерт.

Ракетні удари РФ по Україні

В ніч проти 8 травня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по Одещині. Ворог вдарив ракетами типу Х-22 по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі. 

Вночі 7 травня окупанти вдарили по Миколаївській області. Під час тієї атаки ворог також застосував ракети Х-22, які випустив зі стратегічної авіації. Було влучання в промислове підприємство, зруйновано цех.

Вас також можуть зацікавити новини: