Експерт пояснив причину посиленого завдання росіянами ракетних ударів по Україні

Слід очікувати, що росіяни продовжать ракетний терор.

Російські загарбники посилено завдають ударів по Україні для відволікання уваги своєї біомаси від невдач та активної української кампанії з ураження російських нафтопереробних заводів. Про це військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

Зокрема, у нього запитали, чому саме зараз росіяни атакують об'єкти енергетичної інфраструктури України і за минулий тиждень випустили величезну кількість ракет і "шахедів".

"Направду, емоційна складова. Росіяни зазнають просто неймовірною атаки, яка називається атакою по їхній нафтопереробній галузі. Це дуже серйозно. Це щось безпрецедентне. Вони не можуть впоратися з дрібненьким Російським добровольчим корпусом, який дошкуляє їм на кордонах. І за принципом перемикання уваги і відволікання своєї біомаси від невдач вони будуть вдаватися до чогось подібного", - наголосив Черник.

Водночас він відзначив, що загроза для українців не зникає, але суспільству треба вчитися менше нагнітати страху, аніж вартує це робити.

Експерт нагадав, що у період кінця 2022 року - перших місяців 2023 року росіяни набагато більше випустили ракет, аніж це роблять зараз.

Російські обстріли: останні новини

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 21 березня, рано вранці російські окупанти завдали удару по Києву після 44 днів перерви - супротивник зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустив ракети типу Х-55/Х-555/Х-101 та бив балістикою зі своєї території. Зокрема, росіянами було застосовано 31 ракету.

22 березня окупанти завдали масованого комбінованого удару "шахедами" і ракетами різних типів по енергосистемі України. РФ випустила 151 засіб ураження. Сили ППО збили 92 ворожі повітряні цілі: 55 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 35 крилатих ракет, дві ракети Х-59.

В ніч проти 24 березня російські окупанти здійснили масований ракетно-дроновий удар по Україні. Окупанти атакували Україну 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс, РФ) та 28-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків Приморсько-Ахтарськ, РФ, мис Чауда, Крим). Вдалося збити 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: