Росія за останні дні втратила кілька бойових літаків / фото Міноборони РФ

Знищення чотирьох російських бомбардувальників Су-34 та ще одного багатофункціонального винищувача Су-30 РФ - болючі втрати і шок для росіян.

Як пише Defence Express, запуск керованих ракет і бомб з них дозволяло не входити у зону дії української протиповітряної оборони. І тепер російське командування напевно буде намагатися знайти відповідь на питання, як продовжити бойові вильоти.

"Завдання у ворога дійсно не так вже й просте, тому що виглядає наступним чином. Дальність дії Patriot з ракетами GEM-T проти аеродинамічних цілей - 160 км. Дальність скидання бомб з УМПК (комплект крил для некерованих бомб) - 60-70 км, дальність пуску протирадіолокаційних ракет Х-31П - 110 км, Х-59М - до 115 км, хоча її модернізована версія Х-59МК - до 290 км. Тобто, все, крім Х-59МК, можна запустити тільки у зоні дії Patriot, а дальність найбільш далекобійної керованої ракети тактичної авіації зменшується на контрольовану цим ЗРК зону", - йдеться у публікації.

Відео дня

Аналітики припустили, що росіяни можуть спробувати запускати бомби у режимі кабрування:

"Це, звичайно, не повністю оберігає від ЗРК, але мінімізує час перебування під можливим обстрілом, оскільки відразу після скидання літак лягає на зворотний курс і повертається на надмалу висоту. Про можливість УМПК витримати такі маневри є питання... Але, швидше за все, РФ все ж спробує застосувати такий метод, тому що вони не можуть дозволити собі просто поставити на землю тактичну авіацію або продовжити її використання в аналогічному режимі".

Знищення російських Су-34 і Су-30 - що повідомлялося

Як писав УНІАН, за останні кілька днів українські захисники збили чотири російські літаки Су-34: три - на півдні, ще один - над окупованим Маріуполем.

Також 25 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що сили ППО України знищили російський винищувач Су-30.

Вас також можуть зацікавити новини: