Експерт розповів про наслідки рейду російських повстанців на територію РФ/ фото t.me/legionoffreedom

Рейд Легіону "Свобода Росії", РДК та Сибірського батальйону на територію Білгородської та Курської областей досягнув певних цілей, але деякі з них – ще в процесі реалізації 

"Мета була продемонструвати, що ці люди (повстанці - ред.) є і вони нікуди не зникли, це по-перше. По-друге, що їх кількість збільшується. Цього разу учасниками рейду також стали і Сибірський батальйон і добровольці з Чечні. Третє – це треба було продемонструвати жителям прикордонних областей, що Росії абсолютно байдуже на них", – сказав в ефірі телемарафону воєнний експерт Олександр Мусієнко. 

Він також додав, що після рейду Путін вперше визнав, що в Росії триває громадянська війна. 

Відео дня

"Крім того, Путін занервував, він помітив цих людей. Після так званих виборів на прес-конференції він порівняв повстанців зі власівцями. А хто такі власівці? Це червоноармійці, які перейшли на бік Верхмахту. Таким чином Путін ледь не вперше визнав, що це не українські ДРГ, громадяни РФ. І він визнав, що це ознаки громадянської війни", – каже Мусієнко.

За словами експерта, операція російських повстанців має політичний та військовий аспект: "Якщо говорити про військовий, то ми бачимо, що завдають удари дронами по військовим об'єктам на території Білгородської області. Росія запанікувала, тому що почалася евакуація населення. Знищується особовий склад ворога, техніка, поповнюється обмінний фонд", – пояснює Мусієнко.

Експерт також сказав, що однією з кінцевих цілей цього рейду може бути створення демілітаризованої зони на території РФ, яка не дозволить російським військам обстрілювати Сумську та Харківську область з артилерії та мінометів. 

"Це складно, але я думаю, що це задача на майбутнє", – підсумував експерт.

Рейд російських повстанців на територію РФ: що треба знати

Рейд російських повстанців з РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону розпочався незадовго до початку виборів президента РФ і триває й донині.

Однією з цілей цього рейду, за словами бійця РДК, є змусити РФ перекинути частину військ з фронту в Україні на захист власних кордонів. 

За словами речника ГУР Андрія Юсова, українська розвідка допомагає російським повстанцям із поваленням режиму в РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: