Путін готує РФ до виведення військ з України / фото REUTERS

У Росії вже щосили готуються до капітуляції. Помітно змінив риторику про війну в Україні не тільки кремлівський диктатор, але і пропагандисти, їм явно спустили нові "темники".

"Відразу після форуму в Давосі у РФ почалася паніка і спустили нові "темники": "Росія - велика держава, вона не може зазнати поразки, навіть якщо ми, борючись з блоком озброєних до зубів 50 держав НАТО, відступимо на кордони 91-го року, все одно це буде наша велика перемога". Реальність змушує змінювати свідомість і в бункері, і на Луб'янці, і де завгодно", - заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН.

На його думку, Генеральний штаб армії РФ з самого початку прекрасно розумів перспективи своєї "спецоперації", як вони називають розв'язану проти України війну.

"І зараз, коли відбувся дуже серйозний перерозподіл влади під час міні-перевороту (в бункері у Путіна в ніч проти 11 січня), я сподіваюся, що військові нав'яжуть якийсь варіант виходу з цієї ситуації... Зрештою, і сам Путін вже інші пісні співає. Це неминучий процес, і він буде посилюватися".

На думку Піонтковського, Путіну залишилося два-три місяці правління.

Рекордні втрати Росії на війні в Україні - останні новини

Нагадаємо, січень 2023 року став найбільш рекордним за кількістю знищених російських окупантів в Україні. Станом на 30 січня показник ліквідованих в Україні росіян вже перевалив за 20 тисяч.

За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення складають 126 тисяч 650 чоловік особового складу.