Україні потрібно нарощувати виробництво зброї, зазначив експерт / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

У відповідь на рекордне зростання військових витрат Росією Україні в першу чергу необхідно збільшувати витрати на власне виробництво зброї і запускати його максимально. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи ухвалення у РФ рекордного з часів розпаду СРСР військового бюджету.

Всього експерт назвав три кроки і відповіідь, які, на його думку, потрібно зробити Україні.

"По-друге, переконувати наших партнерів, не боятися збільшувати співпрацю із західними оборонними корпораціями та індустріями, обмінюватися досвідом, можливостями, технологіями, щоб у разі неможливості виробництва зброї в Україні могли умовно виробляти її у Британії, Франції чи Німеччині", - зазначив Мусієнко.

Відео дня

А по-третє, Україні потрібне якісне оборонне планування на короткочасний оперативний період, середньостроковий і довгостроковий, додав експерт: "Працювати над плануванням з точки зору перспективних передових рішень в озброєнні, стратегії, які можуть зіграти важливу роль".

Виробництво FPV-дронів в Україні - новини

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв ,що на потужностях "Укроборонпром" розгорнули ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній.

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти, і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається", - заявив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін

Вас також можуть зацікавити новини: