Росія активно використовує ракети Х-101 для обстрілу України / фото з соцмереж

 Росія модернізувала свої ракети Х-101 тепловими пастками. Уламки цих боєприпасів вже знайшли на території України після останніх атак ворога.

"Модернізація ракети Х-101, на яку росіяни встановили теплові пастки, зʼявились в останніх ударах по території України. Зокрема, по Києву. Уламки таких ракет наші фахівці вже розбирали й бачили. Вчора я спілкувався з директором Інституту судових експертиз Мін'юсту, фахівці якого беруть участь в аналізі кожного удару. Він говорив, що дійсно йдеться про додаткові модулі, які мають теплові та спеціально відстрілюючи пристрої", - заявив аналітик Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо".

За його словами, ця модернізація може впливати тільки на роботу ПЗРК. Тоді як Gepard або ППО з іншими системами наведення не матимуть жодних проблем щодо знищення таких повітряних цілей.

Відео дня

"Така модернізація ракет Х-101 росіянами головно стосується протидії ПЗРК, або ж ракетам протиповітряних систем з тепловою головкою самонаведення. На роботу тих же Gepard, які знищують повітряні цілі шляхом гармат, або систем ППО з іншими системами наведення, модернізація ракет Х-101 ніяк не впливає. Вчорашній показник у 85% збитих ракет х-101 підтверджує, що така модернізація суттєво не впливає на роботу наших сил ППО", - пояснив експерт.

Модернізована ракета Х-101

Наприкінці 2023 року в мережі з’явилось відео, яке демонструє відстріл теплових пасток із російської крилатої ракети Х-101 під час масованого удару по Україні 29 грудня 2023 року.

Росія всього лише додала до старої версії Х-101/555 систему відстрілу пасток Л-504 862-4-22, тому ні про яку "страшну" модернізацію ми говорити не можемо, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Вас також можуть зацікавити новини: