Росія розпочала повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року / facebook.com_GeneralStaff.ua

Добровільне виведення усіх російських військ з території України, в тому числі з Криму, можливе тільки в одному випадку, підкреслив політичний експерт Олег Жданов.

На його думку, в РФ погодяться на той сценарій тільки тоді, коли Путіна змінить демократичніше керівництво і тільки з двох причин.

"Ось якщо Путін і його оточення усунуть від влади будь-яким способом, то тоді так - нове керівництво Росії може піти на такий крок і швидше за все піде на такий крок для того, щоб перед внутрішньою аудиторією зберегти життя військовослужбовців і сказати, що ми повернули вам їх живими і здоровими, а з іншого - в обмін на повне виведення всіх російських військ з України отримати скасування санкцій з боку Заходу", - висловився Жданов.

Далі все це буде підкріплено договірними зобов'язаннями, додав він.

Експерт додав, що мало вірить у такий варіант, але "повністю його виключати не варто". "Ймовірність досить низька. Так, там бродіння йде, процес запущений, невдоволення зростає серед еліт, навіть серед оточення Путіна. Проблема навіть не в тому, щоб усунути Путіна від влади, проблема в тому, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність", - пояснив Жданов. 

Війна в Україні - останні новини

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут - протягом доби наші захисники відбили близько 20 атак противника. 

Противник також вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Також на Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Первомайського та Мар'їнки, успіху не мав. На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальні дії не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував безпілотники.

Після початку повномасштабної війни ЗСУ вже знищили найкращі російські війська, їхню техніку та зброю, зазначили у ГУР. Наявні у РФ запаси старої техніки і мобілізаційний ресурс не можуть компенсувати вже ті втрати, які росіяни зазнали.

У свою чергу, в американському інституті вивчення війни (ISW) вважають, що Путін сконцентрує увагу на тому, щоб зміцнити оборону своїх посіпак на всій лінії фронту в Україні. Росіяни зараз не можуть сконцентрувати достатньо особового складу і не мають ні командних, ні логістичних можливостей провести одночасний повномасштабний наступ.

Вас також можуть зацікавити новини: