Втрати РФ в особовому складі та бронетехніці на війні в Україні відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад / фото REUTERS

Росія втратила на війні в Україні вже 315 тисяч вбитими і пораненими. Це становить майже 90% особового складу, який мала РФ на момент початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, знайоме з даними розвідки США.

Зазначається, що втрати Москви в особовому складі та бронетехніці на війні в Україні відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад. При цьому російська влада заявляє, що західні оцінки кількості російських загиблих у війні є значно перебільшеними та майже завжди недооцінюють українські втрати, які нібито є "величезними".

При цьому джерело повідомило, що масштабні втрати самої РФ є причиною того, що Росія була змушена послабити стандарти набору та призвати засуджених і вікових цивільних осіб для дислокації в Україні, аби "вжити надзвичайних заходів для підтримки своєї здатності до боротьби".

Відео дня

"Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року з 360 тисячами військовослужбовців. З того часу 315 тисяч російських військових, або близько 87% від загальної кількості, з якою вони почали війну, були вбиті або поранені", - говориться у статті.

Війна Росії проти України - останні новини

Авіація ЗСУ у вівторок, 12 грудня, потужно вдарила по російських окупантах. Зокрема, підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління загарбників, двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та одному складу боєприпасів противника.

Також УНІАН повідомляв, що росіяни масовано наступають на Авдіївському і Мар’їнському напрямках. Ворог активно застосовує авіацію та керовані авіабомби.

Вас також можуть зацікавити новини: