Максим Морозов розповів про потужні штурми Авдіївки окупантами / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська з усіх боків атакують Авдіївку Донецької області. Ворог активно працює в напрямку промзони, повідомив офіцер "Легіону Свободи" майор МВС Максим Морозов.

Як зазначив офіцер в ефірі "Еспресо", ситуація на Авдіївському напрямку залишається критичною. Водночас українські захисники завдають ворогу великих втрат – знищують як живу силу, так і техніку росіян. 

"Окупанти не полишають спроб заволодіти Авдіївкою або оточити місто. Противник атакує з усіх боків та активно працює в напрямку промзони, намагаючись туди зайти. Ці ворожі дії вже незмінні кілька днів. Бригади ЗСУ контратакують з метою недопущення просування ворога і розширення сірих зон", – розповів військовий.

Відео дня

Морозов зауважив, що російські військові застосовують авіацію, використовуючи керовані авіабомби для знищення оборонних позицій Сил оборони України. Окупанти зносять всі споруди і висотки Авдіївки під фундамент, щоб унеможливити перебування там українських воїнів. 

"Відбувається постійний тиск на місто. Атаки ворога нагадують м'ясні штурми. Кількість російської піхоти збільшилася на Авдіївському напрямку. Третю хвилю наступу на Авдіївку керівництво РФ поклало на плечі піхоти. Завдяки цьому гарматному м'ясу ворог мав перейти залізницю, зайти в коксохім, заволодіти промзоною. Але жодна ціль не досягнута", – резюмував Морозов.

Війна в Україні: важливі новини

Як розповіли у Генеральному штабі ЗСУ, протягом доби російські окупанти атакували позиції ЗСУ на чотирьох напрямках: Купʼянському, Бахмутському, Авдіївському та Марʼїнському. Загалом на фронті відбулося 52 бойових зіткнення. 

Тим часом росіяни не припиняють обстрілювати мирні населені пункти України. Внаслідок удару по Херсону постраждали двоє дітей – 15-річний хлопець і його 11-річна сестра. Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що дітей доправили до лікарні. У хлопця травмована голова, нога та спина, а у дівчинки діагностували поранення обличчя та гостру реакцію на стрес. 

Вас також можуть зацікавити новини: