Росіяни збільшили кількість авіаударів на Таврійському напрямку / фото Міноборони РФ, Facebook

Російські окупанти значно збільшили кількість авіаударів на Таврійському напрямку. Це може свідчити про дефіцит артилерійських снарядів у ворожій армії. 

"Я думаю, росіяни не можуть підтримувати ту щільність артилерійських обстрілів, яка була раніше. Я не скажу, що це снарядний голод, але застосовувати по 20-30 тис. пострілів за добу в армії РФ немає можливості", – припустив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт, майор ЗСУ Олексій Гетьман.

Він наголосив, що російська влада не просто так здійснює візити до Північної Кореї чи звертається по допомогу до Ірану. На його думку, саме через брак снарядів для артилерії росіяни і вдалися до використання авіабомб.

Відео дня

"Щоб підтримати вогневу міць, російські війська почали використовувати плануючі бомби. Я думаю, що іншої якоїсь причини нема", – сказав Гетьман.

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби російські окупанти атакували на майже всіх напрямках фронту, зокрема, Авдіївському, Бахмутському, Купʼянському та інших. На передовій відбулося 83 бойових зіткнення, розповіли у Генштабі.

На півночі Авдіївки та в районі промзони ситуація критична. Про це розповів розповів офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов. Він наголосив, що росіяни кидають на штурми міста величезну кількість піхоти – Авдіївка б'є рекорди по ліквідації противника в живій силі й техніці. Водночас про необхідність відступу ЗСУ з міста наразі ніхто не говорить, каже Морозов. 

Вас також можуть зацікавити новини: