Київ атакували дронами / скрін відео

13:44 - Під час пошуково-рятувальних робіт у житловому будинку в центрі Києва, куди влучив російський дрон, витягнули тіла трьох загиблих мирних мешканців, повідомив Кличко.

"Серед них — молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності. росія — країна-терорист!" - наголосив мер.

13:06 - У момент атаки дронів до Києва з візитом прибув чиновник Єврокомісії Петер Вагнер. Глава служби інструментів зовнішньої політики ЄС прибув до столиці о 8-й ранку і опублікував фото з вокзалу:

"Повернувся до Києва з чудовим світанком та черговою російською атакою", - написав він у Twitter.

Росія атакувала Київ дронами (усі подробиці)

13:00 - Посольство США в Україні прокоментувало ранкові атаки Росії на Київ. Там назвали їх "відчайдушними й ганебними".

"Чергові відчайдушні та ганебні атаки Росії сьогодні вранці проти мирних жителів та цивільної інфраструктури. Ми захоплюємося силою та стійкістю українського народу. Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно", – йдеться в повідомленні.

12:50 - Станом на зараз кількість осіб, що загинули внаслідок нальоту дронів-камікадзе на житловий будинок, збільшилася до 3.  Врятовано 19 осіб. Роботи тривають.

12:15 - За словами мера Кличка, 28 дронів зранку летіли в бік Києва.

"Завдяки нашим ЗСУ, ППО, більшість летючих терористів збили. В Києві пролунало загалом 5 вибухів. Один з них - в житловому будинку в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують гасіння конструкцій будівлі та роботи з розбору завалів. Раніше врятували 18 мешканців будинку. Двоє перебували під завалами. Нещодавно дістали тіло загиблої жінки. За попередніми даними, ще одна людина перебуває під завалами", - наголосив мер.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

12:10 - В Києві зі зруйнованого "шахідом" будинку врятували котика. Наші рятувальники найкращі!

фото t.me/vitaliy_klitschko

12:08 - Кличко прокоментував ранковий обстріл Києва та поточну ситуацію у місті: "На столицю долетіло 5 дронів, інші – збили".

12:05 - Як розповів представник Червоного хреста Тарас Логінов, жінці, яка загинула в атакованому дронами будинку Києва, було понад 60 років. Такого ж віку і постраждала жінка.

Розбори завалів продовжуються. Під уламками будинку, а також у підвалі, можуть залишатися люди, пише НВ.

12:00 - Зверніть увагу на написи на уламках дронів: росіяни самі запускають ракети, які падають на Білгород, не встигнувши злетіти, але звинувачує при цьому Україну.

Росія атакувала Київ дронами (усі подробиці)

11:50 - Рятувальники дістали бабусю з третього поверху атакованого дронами будинку в Києві.

"Пані Анна - врятована! Дістали з третього поверху пошкодженого будинку!", - повідомили в ОП.

Росія атакувала Київ дронами (усі подробиці)

11:35 - Віталій Кличко повідомив, що з-під завалів будинку в Шевченківському районі, де стався вибух в результаті атаки дронами, дістали тіло загиблої жінки. Ще одна людина знаходиться під завалами. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Троє постраждалих госпіталізовані.

11:30 - Уламки одного зі збитих російських дронів-камікадзе, які вранці атакували середмістя Києва.

11:17 - Знайдено тіло першого загиблого під руїнами житлового будинку в Києві, повідомив Антон Геращенко.

фото t.me/uniannet

11:10 - Наслідки атаки дронів-камікадзе по житловому будинку у Києві.

10:50 - Патрульні поліцейські, боєць ТРО, оперативник погрозшуку та спецназовець збили "шахед" над Києвом на підльоті до цілі з автоматів та пістолетів.

"Це був четвертий за рахунком дрон. Якби хлопці його збили, то він міг потрапити до місця, де здійснювалися рятувальні роботи, і могли б загинути рятувальники, лікарі, поліцейські", - написав Геращенко.

10.30. - Моменти прильоту "шахідів" у Києві публікують очевидці.

10:16 - Президент Володимир Зеленський відреагував на удари по Києві: "Цілу ніч і весь ранок ворог влаштовує терор мирного населення. Дрони-камікадзе і ракети атакують всю Україну. У Києві є влучання у житловий будинок. Ворог може вдарити по наших містах, але нас йому зламати не вдасться. На окупантів чекає лише справедливе покарання й осуд майбутніх поколінь. На нас – перемога".

10:10 - За словами Кличка у результаті атаки дронами-камікадзе, в Шевченківському районі столиці стався вибух в житловому будинку.

"На даний час із нього врятовані 18 людей. За попередньою інформацією, двоє мешканців залишаються під завалами. Рятувальні роботи тривають. Триває гасіння зруйнованих будівельних конструкцій та розбір завалів. Чи є загиблі -  уточнюємо інформацію", - написав він.

10:05 - Геращенко показав кадри з місця прильоту іранського "шахіда" житловим будинком у Києві. На відео видно, що серйозні пошкодження. Каже, під завалами чути голоси людей.

9:40 - У центрі столиці перекритий рух транспорту на ділянках кількох вулиць, повідомив Кличко. 

"Звертаюся до мешканців Києва:  не виїжджайте у середмістя без гострої потреби. А також не ігноруйте сигналів повітряної тривоги. Будьмо свідомими і дбаємо про власну безпеку! Разом вистоїмо!" - написав він.

9:10 - По Києву зафіксовано 4 прильоти, повідомили в КМВА: "Ворог продовжує атакувати. Підтверджено влучання по житловому будинку в Шевченківському районі. Наразі інформація про постраждалих уточнюється. Просимо, залишайтеся в укриттях!"

9.09 - В УЗ попередили пасажирів, які очікують на завершення повітряної тривоги в укриттях і не зможуть вчасно здійснити посадку на свій рейс: "Ваш квиток буде дійсним для поїздки НАСТУПНИМ поїздом того ж напрямку.  Збережіть квиток та покажіть його провідникові, ми знайдемо місця для кожного. Потяги відправляються за графіком".

8.58 - Геращенко також підтвердив, що удар у Києві нанесли в районі вокзалу. За його словами, метою безпілотників був один із об'єктів критичної інфраструктури неподалік вокзалу. Попадання було "поруч із цим об'єктом", але при цьому він функціонує. Постраждала будівля, поряд з якою був приліт.

За словами Геращенка, постраждалих немає.

8:50 - Як повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, у Києві іранський дрон ударив у багатоповерховий житловий будинок. Тривога триває, залишайтеся в укриттях!

8:46 - У Києві перекрили рух транспорту на ділянці між Хрещатиком та цирком. Внаслідок прильоту дронів-камікадзе спалахнула офісна будівля. Як повідомляють місцеві ЗМІ, постраждалих немає.

8:43 - Усі столичні навчальні заклади перейшли у дистанційний режим, оскільки повітряна тривога була оголошена до початку навчального процесу, повідомили в КМДА. 

08:25 - У Києві пролунали ще два вибухи у Шевченківському районі. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Сьогодні, 17 жовтня, вранці російські окупанти атакували Київ іранськими дронами-камікадзе, пролунало два вибухи. В результаті атаки в Шевченківському районі столиці виникла пожежа в нежитловій будівлі.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Працюють пожежні підрозділи. Ушкоджені кілька житлових будинків. Медики - на місці. Інформацію про постраждалих уточнюємо", - написав Кличко.

Мер показав фото уламка одного з дронів-камікадзе, які сьогодні зранку атакували Київ.

Уламок одного з дронів-камікадзе, які сьогодні зранку атакували Київ / фото Кличко/ТГ

Атака Росії Києва: що відомо

Як писав УНІАН, у Києві вранці 17 жовтня пролунали вибухи. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що столицю атакували дронами-камікадзе. 

Нагадаємо, 10 і 11 жовтня російські війська масовано атакували Україну. Крім різних типів ракет, використовувалися і дрони-камікадзе. Під удар потрапив і Київ, зокрема, у Шевченківському районі також було два влучання. Внаслідок обстрілів загинули шестеро людей.

Через це у Києві почалися проблеми зі світлом.

Вас також можуть зацікавити новини: