Росія атакувала Київ "Кинджалами" і "Калібрами" / скріншот

У Київській міській військовій адміністрації (КМВА) прокоментували, наскільки успішно була відбита масована атака по столиці.

Оновлено 13:54. Начальник КМВА Сергій Попко уточнив, що після ретельної дорозвідки повітряного простору та уточнення оперативної інформації можна констатувати, що наразі відсутня загроза повітряної атаки на Київ.

"Але оперативна обстановка постійно змінюється, тому прошу - будьте уважні і не нехтуйте сигналами повітряної тривоги", - додав він.

"Масована комбінована повітряна атака по Києву. Ворог застосував одночасно балістичні, крилаті ракети і БПЛА", - повідомляв Попко раніше.

За його словами, попередньо, у повітряному просторі навколо Києва сили і засоби протиповітряної оборони виявили і успішно знищили:

  • 6 аеробалістичних ракет "Кинджал";
  • 6 крилатих ракет "Калібр";
  • 2 розвідувальних БПЛА.

"Інформація про жертви або руйнування поки не надходила. Дані оперативного зведення збираються і уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями. Існує велика ймовірність повторних ракетних атак найближчим часом. Тому не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!!!" - попередив він.

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що у Подільському районі було чути гучні вибухи від роботи ППО поряд із столицею.

"У Києві пошкоджених об’єктів будинків після ракетної атаки немає. Дякую нашим захисникам - силам ППО!" - зазначив він.

Атака РФ 16 червня - подробиці

Як повідомляв УНІАН, російські війська атакували Україну ракетами вранці 16 червня. По всій території країни оголошували повітряну тривогу.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що Українська ППО успішно відпрацювала по ворожих цілях, у небі над Україною знищили: шість аеробалістичних ракет "Кинджал", 6 крилатих ракет "Калібр", 2 розвідувальні безпілотники.