Росіяни почали застосовувати авіабомби по Україні / фото - ОАК

Російські окупаційні війська почали дедалі частіше атакувати українські населені пункти авіаційними бомбами. Військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що основою причиною застосування цих бомб є брак високоточних і сучасних ракет.

Як він зазначив в ефірі "24 каналу", зараз у росіян не так багато ракет "Іскандер-М", морських "Калібрів". Водночас "Калібрів" наземного базування  трохи більше. Крім того, в РФ ще достатньо ракет класу "земля-земля" С-300.

За словами Романенка, ворог розуміє, що йому необхідно постійно тиснути на противника, бити по українських об'єктах. Раніше окупанти зосереджувалися на атак по обʼєктах енергетичної інфраструктури, проте їхній план зірвався. 

Відео дня

"Зараз таких сил немає, але вони все одно намагаються тиснути на цивільне населення, але для цього вже ракет немає, тому використовують дешевшу зброю – авіаційні бомби", – пояснив він. 

Генерал додав, що росіяни налагодили випуск авіаційних бомб. Крім того, ворог використовує експериментальні зразки вагою до 1,5 тонни.

"На жаль, з точки зору повітряної цілі для нашої протиповітряної оборони вона складна. Можливості зенітних ракетних комплексів, літаків не дозволяють їх виявляти", – наголосив Романенко.

Атаки по Україні авіабомбами

9 квітня росіяни завдали удару авіабомбами по Херсонщині. За даними ОК "Південь", ворог випустив бомби та ракети Х-31 з винищувачів Су-35 по Бериславському району. Внаслідок обстрілів є значні руйнування.

Під удар авіабомб потрапила і Запорізька область. Там окупанти атакували  Оріхів та Гуляйполе, поранивши двох осіб. Було пошкоджено приватні будинки та господарські споруди.

Вас також можуть зацікавити новини: