Окупанти запустили по Україні ударні дрони / скріншот

Російські окупаційні війська атакували Україну дронами типу "Shahed". У багатьох областях було оголошено повітряну тривогу. 

Про пуски ворожих безпілотників у Повітряних силах ЗСУ повідомили о 22:15 6 липня. Росіяни запустили дрони з Приморсько-Ахтарська у напрямку Азовського моря. Усього було зафіксовано три хвилі пусків. Через це тривогу оголошували у південних областях, місцеві телеграм-канали писали про роботу ППО.

Біля 1-ї години ночі очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що "мінімум 1 мопед" летить на Миколаїв. Згодом він повідомив, що дрон "пішов" в бік Очакова. 

Відео дня

О 01:29 у ПС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА на Київщині. 

О 01:47 Віталій Кім повідомив, що той дрон що пішов на північ, "вийшов з області в напрямку Кривого Рогу. Ще 1 пара нових мопедів з боку Кінбурну залетіли".

Станом на 01:58 повітряну тривогу оголошено в Київській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях.

скріншот

О 02:05 Кім повідомив, що дрони летять на північ. Один із них – за 5 кілометрів від Миколаєва. 

Трохи згодом у Херсонській області оголосили відбій повітряної тривоги. 

О 02:17 очільник Миколаївської ОВА заявив, що два дрони пролетіли Миколаїв.

"Летять на північ/північний схід. Миколаїв може спати. Нових запусків не фіксували. ЗСУ працюють", – йдеться у повідомленні.

О 02:40 повітряну тривогу оголосили в Дніпропетровській області.

За декілька хвилин сигнал повітряної тривоги пролунав у Запорізькій та Донецькій областях.

О 02:49 оголошено відбій повітряної тривоги в Київській та Черкаській областях.

О 02:53 в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що загроза "Шахедів" наразі залишається для Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей.

"Донеччина, Запоріжжя – активність ворожої тактичної авіації, імовірність застосування авіаційного озброєння. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги" – зауважили військові.

О 03:07 у ПС ЗСУ зазначили, що ворожі БпЛА з південно-західного напрямку рухаються до Кривого Рогу. 

О 03:17 в Миколаївській області оголосили відбій тривоги. 

О 03:24 відбій тривоги пролунав у Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, а пізніше – і в Кіровоградській області. 

Атаки РФ по Україні

Вночі 6 липня в Україні оголошували масштабну тривогу через пуски російськими окупантами ракет типу "Калібр" з акваторії Чорного моря. Під час ракетного удару у Львові лунали гучні вибухи.

Вже після відбою голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що росіяни вдарили ракетою по житловому будинку. Станом на 6 ранку вже було відомо про трьох загиблих внаслідок атаки. Вдень під завалами виявили ще більше жертв удару. Повідомлялося, що російська ракета вбила загалом шістьох людей. 

Вночі 7 липня у Львівській ОВА повідомили, що з-під завалів дістали тіло ще однієї жінки. Таким чином, кількість загиблих зросла до семи. Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованого будинку. 

Вас також можуть зацікавити новини: