Росія використовує дрони для виснаження української ППО / фото REUTERS

Колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник, військовий експерт Владислав Селезньов заявив, що останнім часом Росія зменшила інтенсивність ракетних ударів, але активно використовує БПЛА, щоб вихолостити українські засоби ППО.

У коментарі для "ТСН.ua" він наголосив, що російські окупанти підступні і хочуть ударити по українцях, коли ті будуть найбільш вразливими.

"Ворог підступний та адаптивний до умов ведення бойових дій, отже, робить все для того, щоб вдарити в той самий момент, коли ми є найбільш вразливими і тоді, коли ми найменш очікуємо такої атаки", — сказав Селезньов.

Відео дня

За словами експерта, країна-агресорка навряд відмовиться від терору українців за допомогою ракет та дронів. Зараз від атак БПЛА постійно потерпає південь України. При цьому для ракетних атак ворог шукає найласіші шматочки — об'єкти військової інфраструктури, місця зосередження особового складу. Водночас він накопичує ресурси, аби в певний момент вчинити масований ракетний обстріл.

"Активно використовуючи дрони, ворог намагається вихолостити наші запаси ППО. Для знищення дронів ми іноді змушені використовувати ракетну компоненту", — пояснив Селезньов.

Російські ракети

У ВМС повідомляли, що російські окупаційні війська вже давно не використовують під час атак по Україні ракети "Калібр" у великій кількості – не виключено, що в Росії проблеми з їх збиранням. 

Керівник Об'єднаного координаційного (ОК) прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що загарбники можуть знову атакувати Україну ракетами "Онікс", які мають особливі характеристики. Це протикорабельні ракети, які йдуть на дуже низькій висоті. Вони складні для виявлення і протидіяти їм можуть лише особливі комплекси ППО

Вас також можуть зацікавити новини: