Ворог зосередив авіацію вздовж кордону / фото МО РФ

Протягом 23-25 серпня Україні можуть загрожувати масовані удари з боку Росії - вона зосередила біля кордону ракетні комплекси та авіаційні сили.

Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі 24 каналу.

"Схоже, що дійсно готуються неприємності до свят Незалежності і до цього треба бути готовим. Ми дійсно готуємося на 23-25 серпня, оскільки знаємо тяжкість Російської Федерації до такого собі символізму, що є День незалежності і півроку з початку широкомасштабної агресії", - говорить він.

Відео дня

Попович також прокоментував закриття Росією повітряного простору у трьох областях, що межують з Україною. На його думку, це свідчить про готовність застосовувати авіаційні сили.

"Є два припущення, чому це робиться. Перше - це побоювання "бавовни" в цих регіонах. Друге - це підготовка до ракетних обстрілів і можливих авіаційних ударів по території України", - пояснив аналітик.

Він озвучив попередні дані: уздовж кордону РФ розосередила близько 430 бойових літаків і більше 300 вертольотів.

"Це також може бути направлено на завдання можливих ракетних ударів по території України. Також є носії "Калібрів" в Чорному морі і ті ракетні системи, які зосереджуються в Білорусі", - вважає Попович.

Зазначимо, раніше президент Володимир Зеленський попередив, що наступного тижня Росія може постаратися зробити щось "особливо жорстоке".

Нещодавно українців попереджали про високу загрозу ракетних ударів з боку РФ 23-24 серпня. У ці дні Україна святкуватиме День прапора і День незалежності.

Також в РНБО заявляли, що Росія готує провокації до Дня незалежності та проти Зеленського.