Експерт не виключив вторгнення з боку Білорусі / t.me/modmilby

Росія може влаштувати новий великий наступ в Україні, підготовка до нього, ймовірно, вже ведеться.

Таку думку висловив в інтерв'ю УНІАН директор військових програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Микола Сунгуровський.

За його словами, ЗСУ та військово-політичне керівництво України готові до можливого загострення ситуації у зв'язку з ворожою активністю біля кордону та вздовж лінії фронту.

Відео дня

"А те, що відбувається стягування ракетних сил... Тут можна припустити кілька варіантів. При цьому, варіант масованого удару на День незалежності України - не самостійний. Він може стати частиною великої наступальної кампанії. Не можна забувати, що в резерві у РФ знаходиться ще третій армійський корпус, який формується в Муліно. Ще є 40 добровольчих батальйонів, які формуються по всій Росії (вони, в основному, йдуть на схід, щоб хоч якось скувати наші сили). Але не думаю, що вони будуть ударним кулаком. А ось те угруповання, яке збирається в Білорусі, - воно може", - вважає експерт.

Стягування в Білорусь комплексів С-300 Сунгуровський назвав прикриттям і спробою показати нібито підготовку обстрілів наземних цілей.

"Це спроба показати, що готуються обстріли наземних цілей. Насправді ж готується велика наступальна операція, для якої необхідна посилена протиповітряна оборона. Тим більше, на тлі тієї інформації, що Україні передаються авіаційні засоби. Посилення угруповання в Білорусі є однією з ознак підготовлюваної наступальної операції. Але це не обов'язково станеться", - говорить експерт.

Він також припустив, що напрямками наступу з Білорусі можуть стати Рівне і Житомир. "Щоб перерізати наші логістичні магістралі поставок західної допомоги", - пояснив експерт.

Зазначимо, раніше президент Володимир Зеленський попередив, що наступного тижня Росія може постаратися зробити щось "особливо жорстоке".

Нещодавно українців попереджали про високій загрозі ракетних ударів з боку РФ 23-24 серпня. У ці дні Україна святкуватиме День прапора і День незалежності.

Також в РНБО заявляли, що Росія готує провокації до Дня незалежності та проти Зеленського.