РФ хоче перехопити ініціативу у війні / скріншот

Протягом останніх двох тижнів відбулися перестановки у військовому керівництві РФ, також Росія перекинула додаткові сили на лінію зіткнення, проводить заходи з прихованої мобілізації.

Як заявив військовий експерт Олексій Мельник в інтерв'ю "Обозревателю", все це свідчить про те, що Кремль акумулює сили для того, щоб найближчим часом спробувати досягти перелому у війні, перехопити ініціативу.

"Це робиться не лише з метою просування на фронті, але й для того, щоб подати російській публіці, починаючи від пересічних росіян і закінчуючи військовими, хоча б якийсь успіх, щоб підняти їхній моральний дух, поліпшити мотивацію", - зазначив Мельник.

Відео дня

За словами експерта, наразі головне завдання України - вчасно отримати озброєння від партнерів та дати відсіч Росії, якщо її наступ відбудеться раніше, ніж контрнаступ ЗСУ.

Заяви про контрнаступ ЗСУ

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що навесні Україна планує провести серйозний наступ на фронті. За його словами, бойові дії в березні будуть "найспекотнішими". Очільник ГУР запевнив, що це відбудеться по всій Україні - від Криму до Донбасу.

Полковник запасу української армії Роман Світан вважає, що новий контрнаступ ЗСУ буде тоді, коли хоча б тиждень або два не буде багнюки. 

Американський генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна звільнить тимчасово окупований Росією з 2014-го року Крим до кінця серпня за умови надання Заходом озброєння й збереження санкцій проти РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: