Експерт припустив, що РФ буде частіше бити ракетами Х-22 по Україні / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що після ракетного удару рашистів по Дніпру 14 січня можна говорити про зміну тактики обстрілів РФ. 

"Якщо ми говоримо про застосування ракет Х-22, то відкриваємо карту міста Дніпро і дивимося саме те місце, куди потрапила ця ракета. Фактично це житловий масив, житлові комплекси. Ракета Х-22, яка має погану точність, яка часом може скласти відхилення від цілі не просто 300-500 метрів, а навіть кілометр. І просто дивимося на цей знищений житловий будинок. 300-500 метрів ліворуч-праворуч і куди потрапляє ракета? Вона потрапляє в точно такі ж житлові будинки. Кілометр? Аналогічно житлова забудова", - поділився спостереженнями Коваленко.

Він сформулював тактику Головнокомандувача ЗС РФ Валерія Герасимова наступним чином: високоточними ракетами знищувати енергосистему України, а низькоточними ракетами здійснювати теракти проти цивільних жителів.

"Фактично ми говоримо про те, що ця ракета дійсно була спрямована саме в цю локацію. Якщо це нова тактика Герасимова, то, можливо, вона використовується в наступному форматі: більш-менш високоточні ракети, такі як "Калібр", вони можуть направлятися на об'єкти критичної інфраструктури. А низькоточні ракети, такі як Х-22, їх будуть направляти в житлові локації, в будинки. Це будуть масові терористичні акти, по суті геноцид", - підсумував військовий експерт. 

Скільки ракет залишилося у РФ

Полковник Роман Світан відзначав, що Росія за рік може виготовити вкрай мало ракет, адже санкції сильно вдарили по ВПК.

Росія відчуває дефіцит ракет, але все одно намагається робити вигляд, ніби у них багато запасів, заявляли в українській розвідці.

Раніше авіаційний експерт Богдан Долінце розповів, що РФ може виробляти 100-120 крилатих ракет на місяць.