Володимир Путін від Сі Цзіньпіна отримав важливі гарантії, вважає експерт / скріншот

У Москві російський президент Володимир Путін отримав від лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна гарантії щодо своєї особистої безпеки.

Очільник РФ, по суті, "проміняв васалітет на власну, персональну безпеку", розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко в інтерв'ю головному редактору видання "Гордон" Олесі Бацман.

"Якщо аналізувати все те, що було підписано у Москві, насправді, Росія не отримала нічого…, крім одного - це, судячи з усього, були дані політичні і фізичні гарантії безпеки Володимира Путіна на найближчий час…", - вважає експерт.

Відео дня

Візит Сі Цзіньпіна в Москву - зараз це варто знати

20 березня Сі Цзіньпін прибув у столицю РФ та зустрівся з Володимиром Путіним. Журналісти дізналися, що Путін погодився віддати КНР російський ринок - під час зустрічі з лідером Китаю він заявив про готовність допомогти китайському бізнесу замінити західні компанії, які покинули РФ через запроваджені санкції.

Під час зустрічі з Путіним лідер КНР зробив резонансну заяву щодо виборів у Росії, які мають відбутися у 2024 році, - висловив упевненість, що російський народ і надалі буде твердо підтримувати свого нинішнього лідера. На думку політолога і публіциста Андрія Піонтковського, Сі Цзіньпін "дав" Путіну "ярлик" на "князювання в Московії".

Варто зазначити, що візит Сі Цзіньпіна в Росії відбувся лише через кілька днів після того, як стало відомо про видачу Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на арешт Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: