Росія може вдарити з боку Воронежа, Курська і Брянська / фото REUTERS

Росія може напасти на Україну з власної території, а тема наступу з Білорусі лише відвертатиме увагу.  Про це заявив польський генерал та військовий експерт з боїв в Україні Вальдемар Скшипчак. 

В інтерв'ю "ВВС Україна" він стверджує, що новий наступ РФ дійсно ймовірний, але країна-агресор вже діятиме за іншим сценарієм. Наразі вона накопичила свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. 

"Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напрямку, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. За цього сценарію під ударом опиняються - Полтава та Дніпро", - каже Скшипчак.

Відео дня

Великі плани Путіна щодо України провалилися, каже польський генерал, тож тепер президент РФ вимушений перейти до стратегії малих кроків. Тож навряд чи він планує захопити наразі всю Україну.

"Далі, швидше за все, його метою буде частина Харківської області, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська область. Чи вдасться йому це зробити, залежить від вас і від нас - Заходу", - додав експерт.

Розмови про новий наступ Росії 

У ЗМІ постійно циркулюють новини, що взимку-навесні 2023-го року Росія знову спробує піти у наступ. Ймовірно, знову з території Білорусі. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що окупаційна армія РФ може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Також це може статися на початку весни - у березні. 

Своєю чергою, міністр оборони України Олексій Резніков передбачив активність на фронті з настанням весни. За його словами, Росія могла підготувати ресурси для атаки на півдні та сході.

Вас також можуть зацікавити новини: