Російські військові можуть піти у новий наступ / фото ГУР МО

Окупаційна армія РФ може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Також це може статися на початку весни - у березні. 

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що Україна щодня готується до можливого нового наступу армії загарбників.

"Це може бути річниця. Для них ці дати є чомусь сакральними речами. Це може бути й в березні. Ми маємо готуватись до таких подій кожного дня й ми готуємось", - пояснив він.

Відео дня

За словами секретаря РНБО, президент Володимир Зеленський щодня спілкується з іноземними колегами. Вони обговорюють зброю, яку партнери України можуть передати Збройним силам України.

"Перше питання з якого починається розмова та якою закінчується, це зброя", - підсумував Данілов.

Загроза нового наступу росіян

Аналітики ISW спрогнозували, що у наступні шість місяців Кремль, ймовірно, намагатиметься повернути ініціативу на полі бою та припинити серію успіхів України. Однак, на їхню думку, оборонно-промислова база Росії не може подолати дефіцит боєприпасів та перешкоджатиме здатності окупаційних військ підтримувати наступальні операції на сході України в 2023 році.

Політолог Марк Галеотті раніше заявляв, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу неспроста поставив начальника ЗС РФ Валерія Герасимова керувати вторгненням, знявши з цієї посади Сергія Суровікіна. Це може вказувати на підготовку Кремлем до серйозного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: