Росія може піти в новий наступ / фото REUTERS

Українців попереджують про те, що Росія може спробувати перейти в наступ. Розвідка моніторить ситуацію, щоб вчасно відреагувати на наміри ворога.  Співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник назвав найбільш небезпечний період у війні.

"Терміни, які озвучуються сьогодні, – це кінець січня – початок березня. На мій погляд, це є найбільш загрозливим періодом", - сказав він в інтерв'ю "Обозревателю".

Експерт додав, що на ці терміни впливатиме також сезонний або ж погодний фактор. Росія може перенести наступ й на квітень, коли закінчиться відлига і підсохне ґрунт.

Відео дня

За словами Мельника, наразі найбільш пріоритетні напрямки для наступу РФ - Донецька та Луганська області, які Кремль ніяк не може захопити, хоч і кидає туди велику кількість "гарматного м'яса".

"Натомість для України найбільш пріоритетним напрямком для контрнаступу є південний, який дозволив би по-справжньому переломити перебіг війни шляхом розрізання навпіл угруповання російської армії, яке перебуває на території від лівого берега Дніпра й до Ростовської області", - додав експерт.

Заяви про новий наступ Росії 

Раніше в інтерв'ю The Economist Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що "навіть не сумнівається, що росіяни підуть у новий наступ".

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що Кремль все ще хоче окупувати всю Україну вже у січні-лютому.

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що окупаційна армія РФ може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Також це може статися на початку весни - у березні. 

Своєю чергою, колишній командир полку "Азов" Максим Жорін вважає, що Росія здійснить другий великий наступ на Україну. За його словами, окупанти атакуватимуть за трьома напрямками.

Вас також можуть зацікавити новини: