Буданов пояснив, навіщо Росія накопичує ракети / скріншот

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов прокоментував паузу в ракетних обстрілах з боку РФ. Окупанти накопичують ракети для зриву наступальної операції українських військ.

"Здебільшого вони будуть бити по угрупованнях військ, які будуть формуватися", – заявив він в інтерв'ю "РБК-Україна".

Буданов також розповів, чи готуються окупанти відновити масовані атаки по об'єктах української критичної інфраструктури з настанням осені.

Відео дня

"До осені, якщо вони не будуть витрачати жодної ракети, у них буде певна кількість ракет – менше, ніж та, з якою вони входили в ці ракетні атаки – але досить значна. Але цього не станеться, тому що вони планують використовувати ці ракети зараз", – наголосив Буданов.

Пауза в ракетних обстрілах РФ

Останній великий обстріл України з боку РФ був у березні 2023 року. Після цього окупанти били в основному по прифронтових населених пунктах, прикордонню або використовували для атак дрони.

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що окупанти готуються до відновлення ударів по Україні. Ворог може вчинити обстріл на "сакральні дати". Цілком ймовірно, що нова атака відбудеться ближче до 9 травня.

Вас також можуть зацікавити новини: