Росіяни можуть атакувати Україну в тому числі і Калібрами / скриншот

Росіяни поступово готуються до нових ракетних атак по території України. Про це свідчить досить довга пауза без ударів з повітря.

Як заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Еспресо" загроза повітряних атак можлива під час сакральних для росіян дат.

"Така довга пауза, яка витримується ворогом від крайнього масованого ракетного удару, може свідчити про підготовку до якогось значущого, за його мірками, повторення масованої ракетної атаки. Навряд чи у противника вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевно що, назбирають. Цілком ймовірно, що такий удар ворог може присвятити якраз своїм сакральним датам, як він любить це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня", - сказала Гуменюк.

Відео дня

Однак не варто прив’язуватися до якоїсь певної дати. Атака може відбутися як і раніше, так і пізніше 9 травня.

"Треба розуміти, що підступність агресора досить потужна, тому він може, враховуючи наші очікування 9 травня, використати цей елемент атаки раніше. Відповідно, не варто міцно прив'язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що у морі є російські ракетоносії, що споряджені та готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й з залученням авіації та "шахедів", - додала Гуменюк.

Ракетні атаки росіян по території України: що відомо

У ніч з 20 на 21 квітня у великій частині Україні була оголошена повітряна тривога. Росіяни атакували українську територію БПЛА типу "Шахед".

До цього, 19 квітня, окупанти запустили у сторону Одеси 12 таких дронів. 10 з них були знищені силами протиповітряної оборони.

31 березня стало відомо, що росіяни атакували відразу і Харків, і Запоріжжя. В обох містах лунали вибухи, внаслідок яких були зафіксовані руйнування

Вас також можуть зацікавити новини: