Подоляк пояснив, коли можуть початися перемовини з РФ / УНІАН

Звільнення Херсона або іншого важливого міста не є тією точкою, після якої переговорний процес з Росією може реально розпочатися.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню "Настоящее время" заявив, що Путін намагається закріпити за собою ЗАЕС, Північно-Кримський канал, лівий берег Херсонської області, щоб убезпечити Крим.

"І Херсон не є тією точкою, після якої переговорний процес буде справді можливим. Це нонсенс – говорити про серйозний переговорний процес після звільнення Херсона, після звільнення Луганська тощо. Ні. Президент Зеленський чітко позначає: покинули територію України – після цього, звісно, можливий переговорний процес", – наголосив він.

Відео дня

За словами Подоляка Росія насправді не пропонує жодного мирного переговорного процесу, оскільки просто хоче закріпитися на територіях, окупованих після 24 лютого.

"Росія вважає, що вона захопила частину територій, і вона наполягатиме на двох речах, і це неможливе поле для компромісу. "Або визнайте, що ми, вбивши велику кількість ваших людей, маємо право вважати ці території тепер своїми, або ви це не визнаєте - тоді давайте ми таки зробимо тимчасове припинення вогню", – зазначив радник глави ОП.

На його думку, перемир'я Росія використає для тренування мобілізованих і накопичення ресурсів, щоб потім напасти з новими силами.

"Ось сьогодні пан Патрушев з'явився вже у Тегерані. Відповідно, вони спробують десь ще знайти балістичні ракети, посилити свою виснажену ракетну програму, десь візьмуть ще дронів і через якісь два-три місяці продовжать знову атакувати нашу територію", – обурився Подоляк.

Переговори з Росією

Після приїзду Саллівана до Зеленського в американській пресі з'явилась інформація, що США нібито просять Україну показати відкритість до переговорів. 

Водночас представники Білого дому неодноразово наголошували, що Україна сама вирішуватиме, коли сідати з Москвою за стіл переговорів.

Італійська газета "Republica" напередодні писала, що США нібито бачать перспективу переговорів з Росією після деокупації Херсона.

Вас також можуть зацікавити новини: