Росія активно використовує авіацію на фронті / фото Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські окупанти перекинули на південь України понад 20 гелікоптерів, щоб таким чином стримати наступ українських військових.

"З початку українських контрнаступальних операцій на півдні України Росія посилила свої ударні вертолітні сили в регіоні", - повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

Британська розвідка проаналізувала зображення, які свідчать про те, що РФ перекинула на аеродром в окупованому Бердянську понад 20 додаткових вертольотів. На думку працівників спецслужби, авіація, ймовірно, допомогла загарбникам отримати часткову перевагу на півдні України. Потужну роль зіграли ударні вертольоти, які використовують ракети більшої дальності проти наземних цілей.

Відео дня

Наступ ЗСУ - що відомо

У Міноборони повідомили, що українські війська ведуть активний наступ на півдні. Сили оборони мають тактичний успіх, просуваються на кожному напрямку на відстань близько двох кілометрів та закріплюються там.

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов зазначав, що наразі українська армія перехоплює ініціативу у війні з росіянами. Однак, для нарощення сили та перемоги потребує далекобійного озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: