РФ атакує Україну ракетами і дронами вранці / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов назвав ймовірні причини, через які російські війська вирішили перенести масовані обстріли на 06:00-08:00.

"Вони розтягують. Рекордний масований наліт тривав 11 годин. Тобто, хвиля йде: спочатку "шахеди", потім крилаті ракети, потім балістичні ракети. І, знову ж таки, все це може супроводжуватися нанесенням ударів "шахедами". І 06:00-08:00 - це ж кінець добової зміни", - припустив він.

Жданов нагадав, що раніше росіяни намагалися наносити удари о 3-4 ранку, у найважчий період несення служби, за словами лікарів.

Відео дня

"З 6 до 8 це може бути перезмінка. І вони сподіваються, що зміна тих же операторів за екранами радіолокаційних станцій знижує бойову готовність і бойову ефективність наших розрахунків... Цілком може бути, що перезмінка плюс остаточна втома розрахунків і початок руху у військах".

На думку Жданова, росіяни "у пошуках":

"Якщо у них не виходить в один час, вони намагаються переносити на інший. Вони шукають слабкі місця в нашій системі оборони, системі ППО, у тому числі і за часовими інтервалами".

Росія змінила тактику і стратегію обстрілів - що повідомлялося

Нагадаємо, УНІАН писав, що РФ змінила тактику обстрілів України, роблячи ставку на балістичні ракети, які важко збити. Заступник керівника Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко зазначив, що у зв'язку з цим людям "необхідно змінити своє ставлення до повітряних тривог".

Також, як писав Business Insider, цієї зими Росія кардинально змінила стратегію ракетних обстрілів України, відмовившись від ударів по енергетиці. Натомість агресор зосередився на атаках об'єктів оборонної промисловості.

Вас також можуть зацікавити новини: