Капітан 3 рангу пояснив, чому окупанти не використовують морські платформи для ударів / фото сили оборони півдня

У російських окупантів виникли проблеми з логістикою в Чорному морі. Загарбники вже не використовують свої морські платформи.

Представник Військово-Морських Сил Збройних Сил України, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук зазначив, що ракетоносії РФ періодично виходять у море

"Але небезпека застосування ракетоносіїв є завжди. У росіян є проблеми з логістикою. Періодично кораблі РФ заходять до Криму, швиденько щось роблять і швиденько звідти прибираються. Не можна розслаблятися незважаючи на те, що досить давно не було ракетних атак саме з морських платформ", - заявив військовий в коментарі "Еспресо".

Відео дня

Він вказав, що саме морські платформи загарбники не використовують вже кілька місяців.

"З чим саме це пов'язано? Можна обговорювати різні варіанти - це може бути банальна неможливість завантажити ракети. Тому, що завантажується це все в Севастополі. Так само може бути накопичення. У росіян можуть бути проблеми з ВПК, тобто з виробництвом, але поки що такої інформації немає", - припустив Плетенчук.

Водночас він вважає, що найбільш ймовірний варіант-росіяни не можуть завантажити ракети на борт у Новоросійську.

ЗСУ знищує флот Росії - останні новини

Військово-морські сили України 1 лютого підтвердили факт удару по російському катеру "Івановець" у Чорному морі у водах Криму. На судні окупантів перебувало 40 моряків. Атаку українські ВМС реалізували вночі, застосувавши дрони вітчизняного виробництва MAGURA V5.

У ніч на 26 грудня 2023 року ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ "Новочеркаськ" у Феодосії. Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що всі, хто був на борту ВДК "Новочеркаськ", загинули.

4 листопада 2023 року в окупованій росіянами Керчі прогриміли вибухи. ЗСУ вдарили ракетами по суднобудівному заводу і влучили в корабель проекту "Каракурт" "Аскольд". 

Через постійні атаки окупантам довелося перебазувати флот до Новоросійська, щоб врятувати те, що залишилося.

Вас також можуть зацікавити новини: