Росіяни вирішили брати Авдіївку пішки / колаж УНІАН, фото t.me/annamaliar, REUTERS

Росія перейшла до тактики "пішого оточення" Авдіївки після того, як за останні тижні вона втратила на цьому напрямку близько 270 одиниць бронетехніки. Про це заявив власний військовий експерт німецького видання Bild Юліан Рьопке.

Нову тактику росіян в Авдіївці Рьопке називає "тактикою Бахмута". Агресор різко знизив кількість використовуваної в наступі техніки, тепер наступ ведуть в основному піхотні частини, як це робили найманці "Групи Вагнера" в Бахмуті.

Величезні втрати російської армії на цьому напрямку, які Рьопке оцінює в 3 тисячі осіб, він не вважає невдачею росіян. За словами експерта, це прояв цілеспрямованої тактики Кремля, який діє за принципом "кількість замість якості". 

Відео дня

Рьопке зазначає, що в Бахмуті втрати ЗС РФ і ЗСУ співвідносилися як 10:1, але в підсумку Росія все одно змогла захопити місто. Німецький аналітик вважає, що з Авдіївкою Москва свідомо намагається реалізувати той же сценарій.

Битва за Авдіївку - останні новини

Як писав УНІАН, на Авдіївському напрямку за минулу добу було "дуже жарко". Російські окупаційні війська намагаються штурмувати промзону міста. Українська влада запевняє, що поки ворожим військам нічого не вдається, але вони тиснуть. 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що окупанти мають намір здійснити третій масований штурм Авдіївки, метою якого буде спроба прорватися до села Степове. Це дозволить їм взяти під вогневий контроль важливу трасу і почати рух у напрямку села Бердичі, що має ключове значення для українського гарнізону Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: