Окупанти готуються сноа наступати на Авдіївку / Телеграм канал Ганна Маляр

Окупанти готуються до третьої хвилі наступу на Авдіївку. Зараз йде процес накопичення механізованої компоненти. Про це говорить перекидання 239-го ТП 90-ї ТД.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що окупанти намагатимуться в рамках цієї хвилі наступу вийти на правий бік залізниці, закріпитися та розвинути наступ у напрямку та з подальшою окупацією села Степове. "Це дозволить їм взяти під вогневий контроль трасу 0542 і почати рух в напрямку Бердичів", - пояснив експерт і додав, що також вони будуть намагатися прорватися в промзону коксохіму.

Коваленко припустив, що з півдня росіяни з Водяного рухатимуться на Північне з метою його захоплення і встановлення вогневого контролю над 0542, з подальшим рухом на Тоненьке.

Відео дня

"Російське командування більш адекватно зараз сприймає свої можливості, а тому, фізичне перерізаня 0542 і оточення Авдіївки планують на четверту хвилю наступу, яка може бути організована в перших числах грудня", - зазначив аналітик.

У зв'язку з цим він виділив два важливих моменти. Перший - плани окупантів очевидно відомі командуванню ЗСУ, "а тому, третя хвиля їхнього наступу не стане несподіванкою".

Другий - всі ці плани повинні були бути реалізовані окупантами ще 10 жовтня, в ході їхнього першого наступу двома ешелонами. "Але, оточення Авдіївки за добу, вилилося в - б'ємося лобом об паркан коксохіму другий місяць".

У зв'язку з цим аналітик зазначив, що наскільки б похмуро не сприймалися плани окупантів, ще не факт, що вони зможуть їх повністю реалізувати.

Ситуація в Авдіївці

Генштаб ЗСУ повідомив, що ворог не залишає спроб оточити Авдіївку. Водночас українські військові стійко тримають оборону. 15 листопада марними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Авдіївки та на схід від Первомайського - там українські воїни відбили 18 атак.

А сьогодні аналітики британської розвідки відзначили, що окупант зазнають значних втрат, якщо спробують штурмувати Авдіївський коксохімічний завод.

Вас також можуть зацікавити новини: