Ветеран попередив, чого очікувати від росіян в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і російське командування після захоплення міста Авдіївка в Донецькій області не дасть окупантам відпочивати, а буде користуватися тим, що у Сил оборони України є "снарядний голод", і перекидатиме загарбників на інші напрямки фронту.

Ветеран війни України проти РФ, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий сказав в інтерв'ю Radio NV, що росіяни "100% це зроблять" (перекидатимуть сили, - Ред.). "Я ж кажу, вони їм відпочивати не дадуть. Вони зараз їх будуть перерозподіляти", - заявив експерт.

На його думку, супротивники спробують здійснити наступ у напрямку агломерації Краматорськ - Слов'янськ (Донецька область). "…А от що в них з цього вийде - це вже, казав сліпий, побачимо… вони намагаються максимум витиснути з оцього періоду, поки в нас дефіцит снарядів", - підкреслив екс-командир.

Відео дня

Скільки днів йде війна в Україні проти загарбників, і які новини варто прочитати

18 лютого цього року - це 725 день з початку повномасштабного вторгнення РФ на українську територію. 17 числа стало відомо, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення захисників нашої держави з Авдіївки, в яку супротивники стягнули резерви навіть з інших напрямків фронту. 

РФ в Авдіївці зазнали колосальних втрат у техніці та живій силі, а українське командування вирішило зберегти життя бійців. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 18 лютого 2024 року становлять приблизно 402 430 супротивників.

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" - капітан першого рангу запасу Військово-морських сил ЗСУ Павло Лакійчук говорив, що з міста воїнів варто було вивести трохи раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: