Військові боронять Бахмутський напрямок / скріншот

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявляв, що 24 ОМБр імені короля Данила продовжує виконувати завдання та тримати оборону Бахмута.

Яка ситуація там зараз, розповіли бійці 24-ї королівської бригади. Це оператори безпілотників з позивними "Вега" і "Десятий", а також головний сержант мотопіхотної роти з позивним "Цербер".

Сержант каже, що ситуація складна, але контрольована. Ворог постійно застосовує всі види озброєння, серед нього - й артилерія великих калібрів. Росіяни руйнують все на Бахмутському напрямку, розповідає "Цербер".

Оператори дронів кажуть, що у Бахмуті, напевно, не залишилось вцілілих будинків, місто фактично вже непридатне для життя. 

Також "Цербер" прокоментував інформацію про те, що російські окупанти почали застосовувати небезпечний газ, щоб "витруювати" українських захисників з Бахмута:

"Не лише в Бахмуті вони застосовують хімічну зброю. Я особисто цей газ не спостерігав. А хлопці з дронів це бачили".

Оператори дронів розповіли, що після прильоту снаряду йде білий дим. "Один раз ми потрапили під це. Після такого одразу виникає блювотний рефлекс, сльозяться очі... Раніше ми таких снарядів не бачили", - каже військовий.

Окупанти застосовують хімічну зброю в Україні

У листопаді 2022 року з'явилась інформація, що російські загарбники могли застосувати хімічні гранати у Донецькій області. Згодом прикордонники підтвердили застосування російськими окупантами хімічної зброї у Донецькій області.

Пізніше у ВМС ЗСУ заявили, що російські окупанти використовують проти українських військових на сході заборонені хлорпікринові гранати "К-51".

Вас також можуть зацікавити новини: