Ворог намагається знищити міст на півдні Одеської області / фото: us.od.ua

Російські окупанти намагаються знищити міст через Дністровський лиман на півдні Одеської області, по ньому завдано вже чотири ракетних удари. Таким чином РФ, ймовірно, хоче відрізати Одесу від поставок гуманітарних вантажів з Європи, вважає спікер ОВА Сергій Братчук.

Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна".

Також стверджується, що можливе знищення моста може відрізати українські сили від підкріплення, поставок техніки, озброєння і забезпечення.

Відео дня

"Тоді атакою з Придністров'я можна було б ускладнити нашу ситуацію і оголосити про створення так званого південнобессарабського плацдарму і звідти погрожувати і Одесі, і Молдові", - припускає полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Сергій Грабський.

За словами іншого військового експерта, Михайла Жирохова, удари по мосту можуть означати наміри росіян висадити морський десант на півдні області - якраз за мостом.

Після цього, прогнозує він, варіанти розвитку подій можуть бути різні. Перший з них - ворог пробивається в Придністров'я й звідти завдає удару по Молдові. В іншому випадку можлива атака Одеси та області.

"Якщо подивитися на хронологію подій, то пару тижнів тому була заява одного з генералів російської армії про те, що вони будуть наступати на Миколаїв і далі виходити на Одесу. Потім ми побачили досить дивні заварушки в районі Придністров'я буквально перед початком травневих свят. І це також збіглося з примітною активністю в Одесі та Південній Бессарабії", - зазначив Сергій Грабський.

Експерти також припускають, що ворог може намагатися зміцнити свій контингент на острові Зміїний. Він знаходиться в 40 км від берегової частини Одеської області в Чорному морі. Там росіяни можуть встановити пункт управління і встановити засоби ППО. Таким чином, проглядається план підготовки наступу на Одесу, каже Грабський.

Водночас точні плани ворога неясні через наявність прогалин у них, констатує Жирохов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 10 травня російські окупанти вчетверте потрапили ракетою в міст через Дністровський лиман в Одеській області. Місцева влада вважає, що ворог таким чином намагається порушити логістику в регіоні.